Scroll

Club Med Γρεγολίμανο, Εύβοια, 2017

H παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση στην ξενοδοχειακή μονάδα που έχει στο Γρεγολίμανο Ευβοίας.

To ClubMed εκμεταλλεύεται το φυσικό ανάγλυφό, το δάσος και την θάλασσα δημιουργώντας ένα απόλυτα συμβατό σύνολο, όπου το φυτικό υλικό αγκαλιάζει τα σκληρά υλικά και είναι φυσική συνέχεια του δάσους.

Τα κτήρια είναι κατασκευασμένα σε κλίμακα συμβατή με το δάσος ώστε σχεδόν όλα εκτός από το κεντρικό κτήριο να μην είναι ορατά από επισκέπτη,

Η επιλογή του φυτικού υλικού έγινε από τα φυτά της ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας σε σχηματισμούς και ενότητες με βάση τα βυζαντινά ψηφιδωτά δημιουργώντας εντυπωσιακές αισθητικές και αρωματικές εναλλαγές με τα υπάρχοντα δέντρα. Οι χλοοτάπητες και αυτοί στην λογική του ψηφιδωτού είναι στενές σφήνες ανάμεσα στην εδαφοκάλυψη. Τα φυτεμένα δώματα είναι εκτατικού τύπου με στόχο τον δροσισμό των κτηρίων.