Σχολικό Συγκρότημα Θεσσαλονική, Μακεδονία, 2021

Η εταιρεία μας κατασκεύασε με επιτυχία φυτεμένα δώματα στο σχολικό συγκρότημά του 11ου Δημοτικού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κατασκευή αφορούσε την πλήρη κάλυψη της στέγης σε κάθε κτίριο του σχολικού συγκροτήματος (2 συνολικά) και η συνολική επιφάνεια ήταν 810m².

Η κατασκευή είχε ως στόχο την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, την βελτίωση του μικροκλίματος με άμεση επίδραση στην υγεία των μαθητών, την αύξηση του αστικού πρασίνου και τέλος την προσπάθεια επιστροφής της χλωρίδας και πανίδας στην πόλη με την δημιουργία φυσικών οικοσυστημάτων όπως το συγκεκριμένο.

Εγκαταστάθηκε φυτεμένο δώμα εκτατικού τύπου με εξειδικευμένα υλικά από την ZinCo και ακολουθώντας πάντα τις διεθνείς (FLL) και τις εθνικές προδιαγραφές.

Τα φυτικά είδη που χρησιμοποιήσαμε είναι όλα ενδημικά της ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας, τα οποία έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές κλιματικές συνθήκες του έντονα δομημένου αστικού ιστού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τέλος η άρδευση των φυτών κατασκευάστηκε με τη χρήση του αυτόματου συστήματος άρδευσης και για το τριτεύον δίκτυο χρησιμοποιήσαμε σωληνώσεις γραμμικής αντλίας.