Διεθνής Έκθεση Κηποτεχνίας, IGA 2003 Rostock, Γερμανία, 2003

Η συμμετοχή της χώρας μας στην έκθεση κηποτεχνίας IGA 2003 ήταν απολύτως επιτυχημένη. Η βράβευση με χάλκινο μετάλλιο ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) που ήλεγχε όλη την προσπάθεια, των εργολάβων που είχαν αναλάβει τον κήπο και το περίπτερο και όλων των εργαζομένων.

Το Ελληνικό περίπτερο ήταν εξαιρετικό. Όλα τα φυτά του κήπου – περίπου 4500- μεταφέρθηκαν από την χώρα μας. Κάποια εντυπωσιακά δέντρα από πλευράς μεγέθους και ηλικίας όπως η ελιά της πλατείας του περιπτέρου μας αποτέλεσαν θέμα των γερμανικών ειδήσεων. Η φύτευση συμπληρώθηκε από δένδρα όπως πεύκα, μουριές, πλατάνια, αριές, ιτιές χαρουπιές και αρκετά εσπεριδοειδή.

Η φύτευση είναι εντατική με χρήση όλων σχεδόν των ειδών φυτών με προσπάθεια να απεικονισθεί η αιγαιοπελαγίτικη βλάστηση.

Υπήρξε μόνιμο αρδευτικό αυτόματο σύστημα με υπόγειο σταλακτηφόρο σε όλο το χώρο. Κατασκευαστικά φτιάχτηκαν αναβαθμίδες από αρκαδική πέτρα και διάδρομοι από ακανόνιστη πλάκα Άρτας ομοίου χρώματος με την πέτρα των αναβαθμίδων.