Κτιριακό Συγκρότημα Green Plaza, Grivalia Properties Αθήνα, Αττική, 2016

Το κτιριακό συγκρότημα με την επωνυμία Kifissias Plaza ολοκληρώθηκε το 1991 και αποτέλεσε σημείο αναφοράς τόσο λόγω της κομβικής του θέσης όσο και λόγω του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής του.

Το ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Grivalia Properties το έτος 2000. Τέσσερα χρόνια μετά το έτος 2014 η εταιρεία απφάσισε να επενδύσει κεφάλαια για την ποιοτική αναβάθμιση των ακινήτων της με το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα το οποίο μετονομάστηκε σε Green Plaza να είναι το πρώτο που επιλέχθηκε για αναβάθμιση και πιστοποίηση κατά LEED, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, της μεγάλης προβολής του και της άριστης προσβασιμότητας του.

Η εταιρεία μας υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία την νέα μελέτη φύτευσης, η οποία αναδιαμόρφωσε από την αρχή τον περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς επίσης κατασκέυασε και τα πράσινα δώματα στις ταράτσες των κτιρίων τα οποία είναι και επισκέψιμα από τους χρήστες του κτιριακού συγκροτήματος. Επίσης χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία υπόγειας στήριξης-αγκύρωσης των μεγάλων δένδρων που φυτεύτηκαν. Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση των χώρων στους οποίους δημιουργούνται, τα πράσινα δώματα προσφέρουν οφέλη όπως η βελτίωση του μικροκλίματος του συγκροτήματος, η μείωση της ηχορύπανσης και η ενίσχυση της θερμομόνωσης των εσωτερικών χώρων.