Πάρκο Βριλήσσια, Δήμος Βριλλησίων Βριλήσσια, Αττική, 2017

Η αναμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου στα Βριλήσσια έχει συνολική έκταση 800 τμ. που αν και μικρό στην έκταση είχε μεγάλη σημασία για τους κατοίκους της περιοχής για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η εξολοκλήρου από την αρχή ανακατασκευή του το οποίο το κάνει πλέον πολύ ελκυστικό και για μικρούς και για μεγάλους και ο δεύτερος είναι η τοποθεσία του δίπλα στο ρέμα Χαλανδρίου το οποίο το κάνει πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων.

Το πάρκο είχε αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης το τελευταίο χρονικο διάστημα τώρα όμως μετά την παρέμβαση που έγινε μπορει να εξυπηρετήσει καθημερινά ανθρώπους και παιδιά κάθε ηλικίας.

Η αναμόρφωση περιελάμβανε την ανακατασκευή του συστήματος άρδευσης, την διαμόρφωση νέων χώρων φύτευσης φυτικού υλικού με νέες φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και έτοιμου χλοοτάπητα. Επιπλέον επισκευάσαμε τα όργανα της παιδικής χαράς, τα παγκάκια καθώς και τις δύο βρύσες. Τα είδη του φυτικού υλικού είναι φυσικά ελληνικά και μεσογειακά φυτά τα οποία προσαρμόζονται εύκολα στις κλιματολογικές συνθήκες της Αθήνας. Η άρδευση κατασκευάστηκε με τη χρήση του αυτόματου συστήματος, με σωληνώσεις που περιλαμβάνουν σωλήνες στάγδην και για το γκαζόν με τη χρήση συστήματος σωληνώσεων που περιλαμβάνουν υπόγειους εκτοξευτές.